T: +32 473 24 72 31 | info@betonboringengabsi.be / gabsi.jouhar@gmail.com | Betonboringen

Verankeringen

Om verschillende constructieve gebouwdelen met elkaar te verbinden gebruiken wij verankeringen. Met verankeringen bent u er zeker van dat iets echt vast zit. Denkt u hierbij aan het bevestigen van staalconstructies in vloer, wand en plafond of de bevestiging van spoorrails. Wij kunnen in alle betonsoorten uw gewenste verankeringen uitvoeren. Ook het boren en lijmen van bewapeningsstaven in beton is daarbij een mogelijkheid. Bovendien kunt u bij ons terecht voor verschillende draadstangen. Gabsi Betonboringen komt graag bij u ter plaatse om de situatie in te schatten. Wij werken zowel voor ondernemers als particulieren waaronder bijvoorbeeld grondwerkers en bouwondernemers.

Chemische verankering werken

Twee soorten verankeringen

Er zijn twee soorten verankeringen mogelijk, waarbij een chemische verankering de oplossing is als een mechanische verankering niet sterk genoeg blijkt te zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het verankeren van draadstangen, stekwapening of andere toepassingen. Mechanische verankeringen worden gedaan met keilbouten en andere spanningsankers. Mechanisch verankeren gaat snel en zorgt voor een hoge treksterkte. Chemisch verankeren daarentegen gebeurt door twee chemische componenten met elkaar te combineren.

Betonboringen voor gaten verankeringen

Chemische verankeringen

Soms is een mechanische verankering niet voldoende. In dat geval voeren wij een chemische verankering uit, want deze manier van werken biedt vaak hogere belastingmogelijkheden. Chemische verankering gebeurt op basis van twee chemische componenten die worden samengevoegd. De chemische verankering zorgt voor een spanningsloze en muurvaste bevestiging van het anker. Hierbij worden wachtstaven of draadstangen verankerd door gebruik te maken van chemische ankerproducten.

Hoe chemische verankering werkt

Na het boren van de gaten worden deze gevuld met capsules. De capsule wordt door middel van het indraaien van het anker vermengd, waardoor het verhardingsproces op gang komt. De chemische verankering is bij 10 graden na ongeveer 30 minuten al volledig belastbaar.

Diameters ankers

Er zijn ankers in diverse diameters voorradig, namelijk de M8 tot en met de M30. De spanningsvrije montage van deze chemische verankering heeft de volgende kenmerken:

    • – Kleine toelaatbare randafstanden.
    • – Hoge belastingswaarden.
    • – Toepasbaar in corrosieve omgeving.

U kunt ervoor kiezen om alleen de boring van de gaten voor u te laten verzorgen, het boren en verlijmen van de ankers of bewapening of het gehele traject. Meer informatie over verankeringen? Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. We plannen dan graag een afspraak in om bij u langs te komen om uw situatie op te nemen.

chemische-verankering-opspuiten_v2
© Copyright 2023 Gabsi Betonboringen All Rights Reserved. Design by Searchtrends | Privacy | Disclaimer |
Offerte aanvragen
close slider
  • Vul het formulier hieronder zo zorgvuldig mogelijk in. Wij contacteren u zo snel mogelijk met een voorstel op maat.